Maine Coon Kittens

Maine Coon kittens en gezondheid

Om een nestje Maine Coon kittens te krijgen moet er eerst gedekt worden. Al onze Maine Coon katten worden uitgebreid getest voordat dekking plaatsvindt. Wij testen op Patella Luxatie (afwijkingen in de knie), HCM hart afwijkingen met echo en HCM 1 met DNA. Daarnaast testen we het DNA op SMA (Spinale Musculaire Atrofie, degeneratie van zenuwen en spieren) en PKDef (Bloedarmoede). Jaarlijks worden onze Maine Coons getest op Fiv/Felv en voor dekking wordt de fokgeschiktheid bevestigd door een dierenarts.

Maine Coon kittens & opvoeding

Een Maine Coon kitten heeft veel aandacht nodig. Het is belangrijk dat je die aandacht ook geeft, dit hoort bij zijn opvoeding. In de eerste maanden leren wij en de moeder de kittens wat wel en niet mag. Je kunt een kat of een kitten best veel leren, zeker als je van jongs af aan laat zien wat wel en vooral ook niet mag. Onze cattery is bij ons in huis waar we wonen met drie kinderen, een aantal honden en een papegaai. De Maine Coon kittens worden dus in huis gesocialiseerd en zijn al heel wat gewend voor ze weg mogen. We laten ze ook wennen aan gekke geluiden, zoals de stofzuiger, knallen enzovoort.

Een Maine Coon kitten kopen

Onze kittens verlaten het huisje met 13 weken en zijn dan volledig gevaccineerd (twee keer, genoeg voor een jaar), hebben een chip en Nederlands paspoort met gezondheidsverklaring en een Nederlandse stamboom van Cats & Tulips (Tica). Als de kat naar het buitenland gaat dan krijgt deze een rabiës enting en mag daarom pas met 15 a 16 weken weg. Wij verkopen in principe alleen als liefhebberskat. Verkoop aan een geregistreerde cattery kan zo af en toe onder voorwaarden.

Bij het kopen van een Maine Coon kitten krijgt u een contract dat u 12 maanden garantie biedt voor genetische ziekten waarop we zouden kunnen testen (Patella, HCM, PKDef, SMA). In het contract zijn clausules opgenomen om een goede behandeling door de koper te waarborgen. In het contract staat het welzijn van de kittens voorop. Daarnaast is een jaar dierenartsverzekering van PetSecur, met goede dekking, inbegrepen.

Cattery Limon Coons is aangesloten bij Tica, in Nederland vertegenwoordigd door Cats & Tulips. Daarnaast hebben we het diploma Vakbekwaam houder honden & katten, zijn geregistreerd bij RVO met een eigen UBN nummer en zelfs netjes geregistreerd bij de belastingdienst.

Welke Maine Coon kittens zijn er beschikbaar?

Wilt u een Maine Coon kitten kopen, dan vindt u op deze pagina alle Maine Coon kittens die op het moment beschikbaar zijn. Op deze pagina vindt u alle Maine Coon kittens die niet beschikbaar zijn. De pagina’s worden regelmatig door ons bijgewerkt. Stuur ons gerust een mailtje voor de actuele stand van zaken of uw wensen.

 

Wat kost een Maine Coon kitten?

Als betrouwbare Maine Coon fokker, fokken wij alleen Maine Coon katten met een stamboom. Wij zijn een kleine en gespecialiseerde Maine Coon Cattery in Nederland met mooie zeldzame Russische en Nederlandse kampioenslijnen. De Russische lijnen staan bekend om hun grote maten, pluizige oren, een grote kop en staart. Onze prijzen zijn inclusief alle entingen en rabies enting. Daarnaast ontvangt u een eu paspoort, chip, stamboom, garantie op erfelijke afwijkingen in een koopcontract en een jaar gratis dierenartsverzekering van PetSecur. Klassieke kittens zijn gemiddeld 2000 euro. Polydactyle katten kosten iets meer dan klassieke. Ook de kleur kan invloed hebben op de prijs.

De prijs lijkt wellicht hoog, maar is opgebouwd uit de kosten van de poes en kater (een poes krijgt in haar leven enkele nestjes), de (jaarlijkse) testen van de ouders, de directe kosten zoals voer en ontworming van de kittens, vaccinaties, chip, paspoort en stamboom, de garantie en een jaar verzekering. Daarnaast zijn wij verplicht 21% BTW af te dragen omdat we niet ‘zwart’ willen fokken. Bekijk hier de prijs om een Main Coon te kopen.

Waarom een Maine Coon kitten kopen met stamboom?

Het kopen van een Maine Coon met een stamboom heeft vele voordelen. Wij zetten een aantal voordelen voor u op een rijtje:

  • Gefokt conform de regels van de kattenclub TICA
  • Opgegroeid en gesocialiseerd in huiselijke kring
  • Regels en aandacht voor inteelt
  • Vastgelegde informatie over de afkomst en familie
  • Garantie dat het een raskat is en wie de ouders zijn
  • Gezondheidstests van de ouders aanwezig.

Polydactyle katten

Polydactyle wil zeggen dat de kat meer dan 18 tenen heeft. Normaal gesproken heeft een kat 4/4/5/5 = 18 tenen. Een polydactyl heeft er meer. Vaak 6/6/6/6 of zelfs 6/6/7/7 zoals onze Allegiance Love April. De poten van een polydactyl zijn dan ook veel breder. Dat werd vroeger, op de boerderij in Maine, wel gewaardeerd: met deze brede poten kunnen ze veel hoger springen, harder rennen en dus meer muizen vangen. En daar is de Maine Coon oorspronkelijk ook voor bedoeld.

Helaas is polydactylie tegenwoordig minder bekend en op shows ook niet toegestaan. Wij denken echter dan het belangrijk is om vast te houden aan de oorspronkelijke functie van de Maine Coon, muizen vangen. En dat gaat beter met dikke poten. Dus waarom zou je dit voordeel uit het ras fokken? Wij proberen het er juist weer in te fokken. In Amerika is een polydactyle kat wel welkom op shows van Tica.

Wat ontvangt u bij het kopen van een Maine Coon kitten?

Naast het koopcontract ontvangt u bij het kopen van een kitten de officiële stamboom en het EU Paspoort met daarin de entingen en de twee controles door de dierenarts (9 en 12 weken). Ook krijgt u een kittenpakket van Royal Canin mee, met daarin onder andere voer voor de eerste dagen, zodat u de kitten langzaam kunt laten wennen aan ander voedsel.

Is er een wachtlijst voor Maine Coon kittens?

Er is veel vraag naar onze Maine Coon kittens en daarom werken we ook met een wachtlijst. Inschrijven voor de wachtlijst is voor u een manier om in aanmerking te komen voor een kitten. Bij het inschrijven kunt u aangeven wat voor kitten uw voorkeur heeft: Kater of Poes, kleur, Polydactyl of niet. Een plaats op de wachtlijst is geen garantie op een kitten. Ten eerste laat de natuur zich niet dwingen: het kan zijn dat uw keuze pas na maanden of jaren, of zelfs niet, beschikbaar komt. Daarnaast zoeken wij altijd het beste huisje voor onze kittens, en vragen daarom ook informatie over uw thuissituatie.

Staat u niet op de wachtlijst, maar heeft u wel interesse in een kitten, dan kunt u altijd informeren naar de beschikbaarheid.